Ingvar Karlsson. Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.
Ingvar Karlsson minns knappt låten "H som i höger" Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.

Ingvar Karlsson minns knappt "H som i höger"

Ingvar Karlsson: "Jag spelade fejkat banjo-komp"
2:39 min

Få minns Sven-Ingvars bidrag till musiktävlingen vid högertrafikomläggningen. Inte ens bandmedlemmen Ingvar Karlsson minns vilka som deltog i tävlingen och har inte lyssnat på låten "H som i höger" sedan dess.

Faktum är att Sven-Ingvars deltog med två låtar i tävlingen inför högertrafikomläggningen. Inget av bidragen vann tävlingsjuryns gehör. Det gjorde däremot låten "Håll till höger Svensson" - som vann.

Få minns låten "H som i höger" (som skrevs av Ingvar Hellberg). Till och med bandmedlemmen Ingvar Karlsson har svårt att minnas så mycket från tävlingen:

– Jag minns inte vilka som var med mer än vi och Telstars. Men jag minns att vi var i Stockholm och marscherade med ett regemente. Jag tror vi kom tvåa.

Vilket betyg ger du den idag?

– Jag tyckte det var roligt att höra den, säger Ingvar Karlsson.

Själva högertrafikomläggningen minns han väl.

– Vi gjorde en film samtidigt (Under mitt parasoll) och jag minns att vi var ute på natten och tittade. Vi stod uppe på gamla Domus och filmade när bilarna körde mot de markerade pilarna i gatan. Att det inte hände nåt tyckte jag var konstigt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".