Anneli Eriksson, föreningsstödjare i Munkfors- Foto: Pressbild.
Anneli Eriksson, föreningsstödjare i Munkfors. Foto: Pressbild.

Munkfors anställer föreningsstödjare

Anneli Eriksson: Svårare att driva en förening idag
1:05 min

Föreningslivet i Munkfors kommun har sedan länge varit stort men nu vill man utveckla det ytterligare genom att anställa en föreningsstödjare

– Ju fler som har något vettigt att göra, desto färre riskerar att hamna fel i samhället, säger Anneli Eriksson, föreningsstödjare i Munkfors kommun.

Det finns ungefär 70 olika föreningar i Munkfors kommun idag. Utmaningarna som många av dom har handlar mycket om bidrag, eldsjälar, ideell verksamhet och marknadsföring, något som Anneli Eriksson kommer hjälpa till med och se över.

– Det känns som om att det blivit svårare och svårare att driva en förening eftersom det inte finns så mycket ideel kraft helt enkelt. De som sliter ont tröttnar till slut eftersom de ska göra allting själv, så det är nog inte helt lätt, det tror jag inte, säger Anneli Eriksson.

Många av de som syns och hörs är idrottsföreningar men Anneli Eriksson tror att det är viktigt att även lägga fokus på de intressen som inte har med idrott att göra.

– De som absolut inte har hittat sitt fritidsnöje än, de vill man ju satsa på så att de också får någon vettig fritid, säger Anneli Eriksson.

Men Anneli Eriksson tror att föreningar har en bra framtid.

– Förhoppningsvis så ser det jättebra ut. Bara vi får ut folk ur soffan. För det finns ju jättemånga som har intressen men inte kommit igång att hitta sin plats. Så det ser bra ut, bara vi kommer igång, säger Anneli Eriksson, föreningsstödjare i Munkfors kommun.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".