Thomas Sundenhammar, verksamhetsledare Värmlandsidrottarna
Thomas Sundenhammar, verksamhetsledare Värmlandsidrottarna bär den regnbågsfärgade lagkaptensbindeln. Foto: P4 Värmland, Malin Björk

Ökat intresse för regnbågsbindeln

Thomas Sundenhammar: "Vi vill att alla ska kunna idrotta"
0:57 min

Intresset för att lagkaptener inom olika idrotter i Värmland ska bära en regnbågsfärgad kaptensbindel ökar. Dessutom kommer fler idrottsföreningar gå med i lördagens pridetåg.

Värmlands idrottsförbund har under flera års tid jobbat för att öka acceptansen inom idrotten. Ett av de projekten är just att lagkaptenen ska bära en regnbågsfärgad bindel.

– Om våra föreningar kan bära bindeln och visa för någon eller några att vi är en inkluderande förening, här är det ok att vara precis som man vill, så sänder ett budskap att fler vill vara med i idrotten, säger Thomas Sundenhammar verksamhetsledare för Värmlandsidrottarna.

Värmlands idrottsförbund jobbar även att utbilda konsulter som i sin tur ska utbilda föreningarna i HBTQ-frågor. Allt för att öka acceptansen.

För tredje året i rad kommer Värmlads idrottare att gå med i Pridetåget i Karlstad. För tre år sedan var det tre föreningar som gick med, i år är det än så länge tio föreningar som sagt att de kommer delta.

Thomas Sundenhammar vet precis vad han vill om man blickar tio år fram i tiden.

– Då är detta en ickefråga, säger han utan att tveka.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".