Bar överkropp speglar krav om arbetskläder för alla

0:45 min

Värmlänningen Henrik Pettersson, ordförande för LOs regionala ungdomskommitté i Örebro och Värmland, deltar i en manifestation för rätten till gratis arbetskläder som anordnas i Örebro idag.

Manifestationen anordnas av den fackliga organisationen LO som menar att det finns betydligt fler yrkesgrupper som borde få rätt till betalda arbetskläder av sin arbetsgivare.

Henrik Petterson, ordförande för LOs regionala ungdomskommitté för Örebro-Värmlands län dök upp i bar överkropp för att bokstavligen markera skillnaden mellan vissa yrken och branscher.

– Det här gör vi för att vi tycker att det ska vara lika arbetsvillkor.
Jobbar du som svetsare får du skyddskläder och skor enligt lag medan de som arbetar på restaurang eller vid en klädbutik möjligen kan få köpa sina jobbkläder till rabatterade priser.

Det är stora skillnader mellan förbunden och så ska det inte behöva vara, säger Henrik Pettersson.

Hur ska man gå tillväga då, tycker ni?

– Precis som arbetsgivaren idag kan lägga friskvårdspengar på sina anställda så borde det finnas möjligheter för en slags klädpeng till de anställda säger Henrik Pettersson från LOs ungdomskommitté.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista