Sofie Skoog vid höjdhoppsmattan med Stefan Holm.
Sofie Skoog gör sin säsongsdebut på Stefan Holm-spelen. Foto: Maria Rosén/Sveriges Radio

Skoog ser fram emot Finnkampen

Sofie Skoog:" Det är hemmaplan och skön stämning"
1:08 min

I eftermiddag är det dags för värmländska Sofie Skoog att tävla i damernas höjd i Finnkampen. Sofie Skoog som i fredags hamnade på en sjätte plats i Diamond League i Bryssel.

Sofie Skoog säger såhär om vad det var som hände när hon rev ut sig på 1.88:

– Jag kände att jag hade ett bra flyt och hoppet på 1.84 var bra. Under det första försöket på 1.88 så ville jag nog lite för mycket, jag trodde det skulle gå lättare än vad det gjorde. Under det andra på 1.88 så snubblade jag till eller jag halkade till eftersom det var lite blött på banorna, det hade ju regnat hela dagen. Och sen det sista så tog jag i för mycket. Det går ju så himla fort, du har ju bara tre försök höjd, säger Sofie Skoog.

I eftermiddag är det dags för Finnkampen på Stockholm stadium, något som Sofie ser framemot.

– Det är ganska skönt att det är Finnkampen för att det är en väldigt speciell tävling och den är mest bara kul. Det är väldigt roligt och annorlunda att få vara i ett lag. Den svenska publiken är på plats, det är hemmaplan och det är skön stämning, säger Sofie Skoog.

Vad tänker du om dina chanser?

– Jo mina chanser är bra. Framför allt så är det ju bra, det vi kollade på idag att det går bra för Sverige. Vi ligger statistiskt bättre än finskorna. Jag vill alltid hoppa över 1.90. Men så får vi se. Det ska bli intressant att se hur vädret är när jag kommer ut. Blåser det mycket eller om det ska regna men om vi får lite vindstilla och inget regn så tror jag att det kan gå riktigt bra. Så att jag får göra min egen grej, säger Sofie Skoog.

Sofie Skoog är inte den enda värmlänningen på plats. Henrik Larsson startar i 200 metersloppet, Simon Carlén i tresteg, Amanda Almehed i kula och Kaiza Karlén i längd. Du kan följa tävlingen via Radiosporten i P4.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".