Övre Fryken
Övre Fryken Foto: Sveriges Radio

Inbrottshärva på väg att klaras upp

Polisen: "Man har gjort inbrott i hus nära strandlinjen"
1:12 min

Polisen vill nu att båt- och sommarstugeägare vid övre Fryken kontrollerar om de haft påhälsning av tjuvar. Under sommaren har ett 20-tal inbrott anmälts och flera båtar som legat längs stränderna i övre Fryken har flyttats.

Enligt polisens utredare finns det ett par personer som misstänks ligga bakom inbrotten.

– Vi har väldigt goda förhoppningar om att lösa den här härvan, säger polisen Thomas Hertzberg.

– Vi tror att det rör sig om två eller tre unga män som har gjort det här. Vi har utrett det här under en tid. Vi vet vilka de är, säger Thomas Hertzberg och berättar vidare att de misstänkta männen har varit gripna men släppts igen.

Flera båtar som legat längs strandlinjerna i området från Lysvik upp till Bjälverud och Ljusnan har flyttats. Båtägare som hittar sin båt på andra ställen i sjön uppmanas att kontakta polisen innan man hämtar sin båt.

Det som tjuvarna tagit med sig är mat och sprit, struntsaker, som Thomas Hertzberg kallar det. Men för dem som drabbats av inbrotten är det ju eländigt ändå, säger han. Båtarna har tjuvarna använt som transportmedel för att ta sig mellan husen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".