Christoffer Collin. Wisslaren. Fotograf. Foto: Privat
Christoffer "Wisslaren" Collin från Karlskoga släpper sin debutbok nästa vecka. Foto: Privat

Wisslaren släpper debutbok

4:13 min

En av världens största fotoprofiler på Instagram, Christoffer Collin, tar nya steg i karriären. Karlskogasonen kallar sig för Wisslaren och har närmare 1,4 miljoner följare. Nu släpper han sin debutbok.

– Det är förväntansfullt, såklart. Det är en ganska surrealistisk känsla att ha kommit till den här punkten. När jag började med Instagram för fem år sedan så hade jag inga ambitioner överhuvudtaget. Att jag nu får släppa en bok är jätteroligt, man få nästan nypa sig själv i armen, säger Christoffer "Wisslaren" Collin.

Christoffer Collin från Karlskoga lade upp sin första bild på Instagram för drygt fem år sedan. Då jobbade han som kyrkogårdsvaktmästare. Idag reser han jorden runt för att fotografera och lägga ut sina bilder på Instagram. Hans debutbok släpps nästa vecka och heter "Instagram changed my Life". Att se sina bilder i tryckt form på sidor i en bok, istället för på en skärm, är speciellt menar Collin.

– Man uppskattar bilderna mer. Man kan ta på dem. Det blir inte den där snabba digitala konsumtionen, dessutom är boken fysiskt ganska stor så många av bilderna är ganska stora. Det blir en helt annan känsla, speciellt när man vänder blad och får den fysiska touchen. Det förhöjer känslan på bilderna.

Vad har du för förväntningar på boken?

– Jag har faktiskt inga förväntningar. Jag hoppas att folk i allmänhet skall tycka att det är en fin och bra bok, och att den ger någonting. Jag känner att jag har gjort min del nu, och nu är det upp till andra vad de tycker om den. Det kan jag liksom inte påverka, säger Karskogabördiga Christoffer Collin.

Boken "Instagram changed my Life" släpps till försäljning tisdagen den 12 september.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista