Peter Hedström var bara bäst på Kinnekulle Ring.
1 av 2
Peter Hedström var bara bäst på Kinnekulle Ring. Foto: Philip Pettersson/Sveriges Radio
15-årige Oliver Solberg hade hoppats på mer än en femteplats, men är kvar som tvåa i serien.
2 av 2
15-årige Oliver Solberg hade hoppats på mer än en femteplats, men är kvar som tvåa i serien. Foto: Philip Pettersson/Sveriges Radio

Hedström bäst i ösregnet på Kinnekulle Ring

Peter Hedström om vinsten
3:05 min

Finnskogas Peter Hedström var den som hanterade ösregnet bäst, och hamnade högst upp på pallen när rallycross-serien Rally X Nordic kom till Kinnekulle Ring.

Förhandsfavoriten Thomas Bryntesson var däremot den som genomgående körde bäst under kvalomgångarna, men när det gällde som mest var det Peter Hedström som klev fram.

Trots ett dåligt utgångsläge vann han semifinalen, och var sedan ohotad i finalen.

– Det har fungerat riktigt bra, även om inte föret var det bästa i dag, säger Peter Hedström.

Nej, förutsättningarna var inte de lättaste. Regnet öste ned under i stort sett hela dagen, och förarna fick verkligen bekänna färg.

– Men vi har haft regn de senaste tre gångerna, så vi har börjat vänja oss. Men man ska inte tänka för mycket, det är lätt att överköra. Det gäller att bara ta det lugnt.

Och som att Hedström inte fått nog av att bli blöt under tävlingarna fick han också en kanna iskallt vatten i nacken efter segern.

– Ha ha, det är mekanikerna som är glada. De kämpar och ligger i som tusan. Det här var roligt för dem också.

Hinner du med något firande?

– Ja, vi får tömma det sista av champagnen, skrattar Peter Hedström.

För Torsby-talangen Oliver Solberg blev eftermiddagen inte lika lyckad, även om han nådde finalen. Efter många punkteringar blev det till slut en femteplats för 15-åringen.

 – Ja, jag slog nog rekord i punkteringar. Det var många andra som fick det också, men jag fick mina så tidigt i loppen, tyvärr. Jag hade hoppats på en pallplats, men det har varit kul ändå, säger han.

Härnäst väntar flyg tillbaka till Frankrike för Solberg, som går i rallycross-skola där.

 – Det är väl ett speciellt liv jag lever, men jag trivs. Jag tycker det är kul när det händer saker. Åldern tänker jag inte så mycket på, ler Oliver Solberg.

Dagens resultat innebär att Thomas Bryntesson efter sin finalplats behåller den totala ledningen i Rally X Nordic. Oliver Solberg är kvar på sin andraplats, medan Peter Hedström i och med sin seger avancerar till en fjärdeplats. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".