Färjestads Dick Axelsson
1 av 3
Färjestads Dick Axelsson. Foto: Fotobloggen/FBKPLAY.SE.
Färjestads Dick Axelsson
2 av 3
Färjestads Dick Axelsson. Foto: Fotobloggen/FBKPLAY.SE.
Färjestads Dick Axelsson
3 av 3
Färjestads Dick Axelsson. Foto: Fotobloggen/FBKPLAY.SE.

Axelsson ska frälsa Färjestad i vinter

Dick Axelsson "Jag gillar lite press"
4:04 min

En stor profil är tillbaka i SHL igen efter tre säsonger i den schweiziska ligan. Dick Axelsson gör sin tredje sejour med Färjestad där han var med och bärgade SM-guld 2009 och 2011.

Och att det skulle bli Färjestad igen för Dick Axelsson när han väl skulle flytta hem till Sverige igen stod klart ganska tidigt.

– Jo, så var det ju. Jag hade en otroligt bra tid här senast och många glada minnen så när jag väl bestämde mig för att jag skulle flytta hem från Schweiz och Davos så föll det naturligt att det var Färjestad jag ville tillbaka till.

Om du får säga det själv med egna ord, vad skiljer Dick Axelsson från då till nu?

– Det är väl samma gamla trötta människa egentligen skulle jag vilja säga. Det skiljer några år, man har blivit lite mer världsvan när man varit runt i världen och sett och varit med om mycket men på isen är det samma glada kille.

Men i sanningens namn bör väl tilläggas att det hänt mycket i Dick Axelsson liv de senaste åren.

Ungkarln har blivit sambo, fått en femårig bonusdotter, köpt hus i Stockholm som renoveras för fullt just nu och så efter många om och men har 30-åringen tagit körkort. Hur har då familjelivet påverkat honom som person?

– Det är ju klart, det är olika liv men jag är ju samma människa i grund och botten. Det är väl bara det att man kommit några steg till i livet. Egentligen är jag en ganska lugn och harmonisk kille som gillar lugnet men det kanske inte märks så ofta men när jag är hemma så trivs jag gôtt.

Men familjen är kvar i Stockholm medan Dick själv flyttat in i Milan Gulas gamla hus som han hyr på Herrön en bit utanför Karlstad. Men om han nu trivs så bra i Karlstad och med Färjestad varför blev det då bara ett kontrakt skrivet på ett år?

– Jag får se lite vad som händer i livet, många av mina senaste kontrakt har varit på ett år och jag gillar lite press och måste leverera. Vi får väl se, det kan väl bli längre än ett år om jag spelar bra eftersom jag trivs så otroligt bra med Färjestad.

Jag gillar hårda kamper och mycket snack där ute

 Vad förväntar du dig själv av dig som hockeyspelare den här säsongen?

– Jag ska ju självklart bidra med det jag är bra på. Jag ska vara en offensiv spelare, jag ska vara en ledande spelare. Man kan jättegärna få sätta otroligt stor press på mig, för det ska jag ha och det gillar jag. Så det är bara att gilla läget liksom.

Men det är inte många som tror på Färjestad i år, vad säger du om det?

– Man har läst vad folk tycker och tänker och folk tycker inte vi är ett guldlag men jag tycker själv det ser otroligt bra ut, bra kemi i gruppen, bra ledarstab så vi blir väl lite "underdogs" då. Det är ju skönt det med men jag tror faktiskt vi kan få en lång och härlig resa tillsammans.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".