skola
Nyeds skola. Foto: Tomas Hedman/Sveriges Radio.
Karlstad

Föräldrar larmar om stök och oro på Nyeds skola

Föräldern Erkan Kinali: "Min dotter sa att ett barn kastat nålar i maten"
4:21 min

Det är stökigt och oroligt på Nyeds skola i Molkom, uppger flera föräldrar. Nyligen uppdagades också att någon hade lagt nålar i skolmaten, en händelse som har polisanmälts.

Erkan Kinali, som har barn i förskoleklass, tycker också att det finns brister i kommunikationen mellan skola och föräldrar. Han menar att han fick dåligt med information inför skolstarten, och han fick inte veta något om händelsen med nålarna i skolmaten.

– Det började med att jag hämtade min dotter på fritids, och i bilen hem berättade hon att något barn hade kastat nålar i maten. Men jag fick ingen information från personalen, det är obehagligt, säger Erkan Kinali.

Han är en av ett stort antal föräldrar som den senaste tiden, i Facebook-gruppen Mera Molkom, har diskuterat situationen på Nyeds skola.
Flera föräldrar tar upp problem med mobbning, kränkningar och skadegörelse på skolan, och menar att skolan inte gör tillräckligt.
Samtidigt ger andra föräldrar en mer positiv bild. "Min personliga erfarenhet är att skolan absolut ordnar lösningar vid problem", skriver en förälder.

Johan Sjöwall, skolområdeschef i Karlstads kommun, berättar att händelsen med nålarna inträffade efter att en klass haft textilslöjd och några elever lade nålar i maten.

– Det upptäcktes direkt, berörda klassers vårdnadshavare är informerade och händelsen blev omedelbart polisanmäld. Det finns också åtgärder på individnivå, säger Johan Sjöwall.

När det gäller den bristande informationen är han självkritisk.

– Jag kan se att information och kommunikation har brustit. Det är ett område som jag har gett rektorn i uppdrag att utveckla.

Han känner till kritiken mot skolan, och säger att han själv talat med flera föräldrar.

– Inför det här läsåret har vi förstärkt arbetet med elevhälsan, och jag tycker att vi agerar när det sker händelser, säger Johan Sjöwall.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".