Johan Pennerborn. Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.
Färjestads huvudtränare Johan Pennerborn. Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.

FBK:s tränare inför SHL-premiären

Johan Pennerborn: Klokt att inte tippa FBK i topp
7:46 min

På lördag är det SHL-premiär. Ingen expert tippar Färjestad som vinnare. Till och med FBK:s tränare Johan Pennerborn ligger lågt.
– Måste vara realist, säger han.

Senaste gången Färjestad tog SM-guld var säsongen 2010/2011, klubbens nionde. På lördag börjar jakten på klubbens tionde, men inte om man ska tro experterna - ingen tippar Färjestad som svenska mästare.

– Jag tror säkert satt det finns människor som tror på Färjestad. Både i det korta och långa perspektivet, säger FBK:s huvudtränare Johan Pennerborn.

Han anser i och för sig att det är klokt att inte tippa FBK i topp redan nu och förklarar:

– Färjestad ska kanske ha sin sin tid ett tag och klubben har ju en vision om att stå på torget igen senast 2020.

Men du, om någon, borde väl tänka att det finns en chans till guld?

– Det är klart att du har dom drömmarna och de visionerna. Men man måste också vara realist. Tittar du historisk så genomgår Färjestad den största förvandlingen rent organisatoriskt och det tar tid, säger Johan Pennerborn.

FBK inleder mot Linköping hemma på lördag, Skellefteå borta kommande torsdag och sen Frölunda hemma. Hur viktig blir starten för att det ska kännas bra?

– Det spelar ingen roll vilken motståndare du har. Det gäller att vara DÄR varje dag. Låter kanske klyschigt, men så är fallet. De finns de som pratar om transportsträckor - det finns inte i vår värld.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".