Adina Augustsson, Peter Andersson och Dragana Mercic. Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.
Nyförvärvet Adina Augustsson, assisterande tränaren Peter Andersson och Dragana Mercic. Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.

KBIF redo för SSL-premiären

Nyförvärvet Adina Augustsson: "Känslan är jättebra"
3:25 min

Till helgen är det säsongspremiär för Karlstad IBF:s i damer i SSL. I hemmamatchen på söndag väntar ett av de tippade topplagen - Täby.

Laget har värvat tre nya spelare; Adina Augustsson, Klara Danielsson och Amanda Berggren.

– Jag fick en jättebra känsla när jag var här förra gången och jag såg en långsiktig plan. Vi är ett ungt och hungrigt lag så jag tror det finns något att bygga på, säger Adina Augustsson.

Du är ju från Hagfors också, längtade du hem?

– Nja, lite hemlängtan har man men det var inte det som avgjorde, säger Adina.

Dragana Mercic, rutinerad back, beskriver läget inför säsongspremiären som hoppfull:

– Känslan är jättebra. Vi har fått in Adina som är en fantastisk innebandyspelare och Amanda och Klara så det känns jättebra.

Förra säsongen åkte KBIF:s damer ut i kvartsfinal. I år hoppas man nå ett steg längre.

– Först och främst ska vi ta oss till slutspel - vilket jag tror vi kommer att göra. Men det vore bra att komma nån placering högre upp än förra säsongen för att slippa nåt av de två topplagen i en eventuell kvartsfinal, säger Peter Andersson, assisterande tränare.

För att fixa detta måste man bli bättre på bortaplan och har därför fokuserat lite mer på försvarsspelet under försäsongsträningen. Något som Dragana Mercic håller med om:

– Men ett starkt försvarspel kommer vi att göra mål framåt.

Försäsongen har varit allt annat än perfekt. Laget har dragits med sjukdomar och skador.

– Det är inget jag lägger fokus på. Det är ju inte nu vi ska vara som bäst och matchen på söndag kommer att bli skitrolig, säger Dragana Mercic.

På söndag är det alltså Täby som väntar. Hur tufft motstånd blir det?

– Jag tror att Täby kommer att bli topp tre när säsongen är slut. De har spelare som är riktigt bra så det kommer att bli stentufft. Men vi ska ge dem en match, säger Peter Andersson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".