Sven-Erik Magnusson och Sandgrundsudden. Foto: Leif R Jansson/TT och Karlstads kommun.
En staty av Sven-Erik Magnusson kan komma att resas i Sandgrundparken. Foto: Leif R Jansson/TT och Karlstads kommun.

Sandgrundsparken nära få staty av Sven-Erik

Tjänstemännen säger ja
0:36 min

En staty över Sven-Erik Magnusson kan komma att resas i Sandgrundsparken i Karlstad. Tjänstemännen har sagt ja, till veckan tar politikerna ställning till förslaget.

Tjänstemännen på kommunens kultur- och fritidsförvaltning säger ja och vill ta fram ett finansieringsförslag, och på onsdag tar politikerna i kultur- och fritidsnämnden ställning.

Det finns ett stort intresse hos allmänheten att få till en staty, konstateras i tjänstemännens utredning. Flera har hört av sig och uttryckt en sådan önskan, och ett e-förslag om en staty har fått 115 underskrifter.

Enligt utredningen bör en representant för Sven-Erik Magnussons familj sitta med i den jury som kan bli aktuell för att föreslå vilken konstnär som kan få uppdraget. Eftersom det blir en minnesplats föreslås också att det ska finnas sittmöjligheter vid skulpturen.

Sven-Erik Magnusson avled i våras, 74 år gammal.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".