Gunnar Eriksson. Foto: Jenny Tibblin/Sveriges Radio.
Gunnar Eriksson, initiativtagare till "123 på is". Foto: Jenny Tibblin/Sveriges Radio.

Alla Arvikabarn på höstis

Gunnar Eriksson: "Det är för lite skolgymnastik"
3:17 min

Under två månader kommer alla elever i årskurs 1-3, drygt 800 stycken, i Arvika att få testa på att åka skridskor. Allt för att få barn att röra mer på sig.

Först ut i projektet "123 på is" var Klässbols skola i en satsning som stöds av Svenska ishockeyförbundet. Allt för att få barn att röra mer på sig.

– Det känns fantastiskt roligt att se många glada barn på isen, säger Gunnar Eriksson, som är initiativtagare till projektet.

Bakom projektet finns Arvika Hockey Club, Kommunens Förebyggarenheten, Barn o Fritidsprogrammet på Taserudsgymnasiet och Fritidsbanken. Och några gymnasieelever från Eritrea finns med och hjälper barnen.

– De har fått tjuvträna på skridskor i ett par veckor. De har hjälpt till att knyta skridskor och hjälper barnen när de ramlar, berättar Gunnar.

Noa och Axel är två av barnen som är med på isen.

– Det är kul att man får åka skridskor fast det är höst. Vi har en sjö nära oss men det brukar vara tunn is där så vi åker inte så mycket, berättar Noa.

– Jag har spelat ishockey förut, fast jag har slutat, berättar Axel, innan han åker ifrån vår reporter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".