Tommy Bang. Foto/Montage: Sveriges Radio.
Tommy Bang, personalansvarig Teknik- och fastighetsförvaltningen. Foto: Sveriges Radio.
Skutbergets motionscentral

Inget fulspel - verkliga hot

Tommy Bang: Att säga att vi ljuger är fel
1:05 min

Efter att hoten mot medarbetare på Skutbergets motionscentral ifrågasatts av ordföranden för Skutbergets Wenner bemöter nu personalansvarig Tommy Bang kritiken.

Tommy Bang har själv arbetat inom verksamheten för att kunna uppleva situationen och han menar att motionscentralens personal inte har något med de politiska besluten att göra.

– Vi tar inte ställning i någon politisk debatt, vi har fått ett uppdrag och det ska vi utföra. Att säga att vi ljuger, det är helt fel.

Karlstads kommun gick under tisdagen ut med ett pressmeddelande där man beskrev att personalen under en tid blivit hotad och att detta nu blivit ett arbetsmiljöproblem. Tommy Bang är personalansvarig och enhetschef för teknik- och fastighetsförvaltningen och menar att trakasserierna är av olika art.

– Man har attackerat personal beroende på deras ursprung, man vill inte komma hit om det jobbar muslimer här. Man har ständigt ifrågasatt att Muminvärlden ska komma till Skutberget och man lämnar arga meddelanden i gästboken och på Facebook bland annat, säger Tommy Bang.

I Värmlands Folkblad ifrågasätter Thomas Martinsson, ordförande för Skutbergets Wenner hoten och kallar det politiskt fulspel.

 Det håller Tommy Bang inte med om.

– Vad vi tycker personligen om till exempel Muminvärlden har inget med saken att göra. Det är ingen i politiken som talat om för mig att säga det här, det här är självupplevt, säger han.

Men Thomas Martinsson på föreningen Skutbergets Wenner tycker fortfarande att uppgifterna om hot och trakasserier mot motionscentralens personal är uppförstorade. Enligt honom är de ett led i ett politiskt fulspel.

– Det är uppförstorat. Politikerna ser sin chans till att hitta en ursäkt till att slå igen eller till att smutskasta föreningen.

Vidare menar Thomas Martinsson att det finns en etablerad mobbingkultur bland politiker inom alla partier och att man nu i den här känsliga frågan, där meningarna går så brett isär, riktar den utåt.

– Nu har politikerna implementerat den mobbingkulturen och kränkande kulturen mot en förening och mot medborgare, säger Thomas Martinsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".