Rickard Wallin. Foto: Stig Kenne/TT.
Foto: Stig Kenne/TT

På lördag hissas Wallins tröja

Rickard Wallin: En stor ära
2:59 min

Imorgon kommer Rickard Wallins tröja med nummer 51 att hängas upp i taket på Löfbergs arena.

Sex Färjestadtröjor hänger just nu i taket på Löfbergs Arena. I morgon blir sex tröjor till sju, för då ska tröja nummer 51 hängas upp i taket bredvid de andra - Rickard Wallins tröja.

– Det är en fantastiskt stor ära för en som har levt för och med den föreningen och fortfarande älskar den. När man sen ser vilka andra personer som har fått den äran blir man ju nästan lite blyg. Det är ett väldigt fint gäng, säger Rickard Wallin inför morgondagens högtidsstund.

Tröjor taket sedan tidigare:
#2  Tommy Samuelsson
#5  Håkan Loob
#9  Ulf Sterner
#9  Thomas Rundqvist
#17 Mathias Johansson
#21 Jörgen Jönsson

Imorgon är det dags för #51 att hissas. Men, faktum är att det inte var det nummer Rickard Wallin fick från början i FBK.

– När jag kom hit till juniorlaget när jag var 17 år fick jag nummer 15. Kanske berodde på att jag såg ut som 15. Det var i allfall mitt nummer och hade det inledningsvis i min karriär. Efter en tur i Schweiz 2006 var 15 upptaget när jag kom hem så jag vände på siffrorna till 51.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".