Wallins tröja hissas
1 av 2
Rickard Wallins tröja nummer 51 hissas med hjälp av Christian Berglund och Jonas Frögren. Foto Mats Fagerström P4 Värmland
Rickard Wallin
2 av 2
En lycklig Rickard Wallin möter pressuppbådet efter "tröjceremonin". Foto Mats Fagerström P4 Värmland

Känslosam tröjceremoni för Rickard Wallin

Rickard Wallin "Jag är sjukt tacksam för allting"
2:24 min

Efter 669 matcher i klubben och fyra SM-guld åkte Rickard Wallins tröja med nummer 51 upp i taket i Löfbergs Arena i samband med matchen mot Frölunda.

Tröjnumret är nu "odödligt" och hänger ihop med celebriteter som Ulf Sterner, Håkan Loob, Tomas Rundqvist, Tommy Samuelsson, Jörgen Jönsson och Mathias Johansson högst upp i taket på arenan.

Ceremonin som ägde rum innan nedsläpp i klassikermötet med Frölunda som tog 25 minuter i anspråk blev en känslosam ceremoni där Rickard Wallin till stående ovationer gjorde entré på röda mattan till publiken jubel.

En stor tacksamhet som sjunker över en nu

Inne på isen satt redan Wallins fru Lovisa med två av familjens tre barn och bästa polarna Christian Berglund och Jonas Frögren som fått äran att rulla ut tröjan under "hissningsceremonin".

I den första periodpausen blev det tillfälle för media att träffa Wallin som naturligtvis var rörd och blev känslosam under ceremonin.

– Ja minst sagt. Men ändå på något sätt, jag var känslosam men ändå inte på det sättet som jag trodde som att tårarna skulle komma direkt utan jag var mer tagen. Men när tröjan väl åkte upp där, då var det nära.

Men när du kom in i arenan så kändes det lite som tjuren Ferdinand, du visste inte riktigt var du skulle titta och du visste inte riktigt vem du skulle vinka till eller någonting?

– Näe, men jag ville vinka till alla, helst personligen till alla som var här idag. Inte minst släkt och vänner. Men det blev väldigt fint och ur min synvinkel kunde det inte blivit bättre. Dessutom få ha "Frögga" och Christian och familjen där och vänta på mig, det kändes tryggt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".