Timmy Bäck
Timmy Bäck tog initiativet att starta Funkizfestivalen. Foto: Per Larsson

"En smarrig god buffe av läckra musiksmaker"

Timmy Bäck: "Många har drömmar om att uppträda"
3:18 min

Under söndagen öppnas dörrarna upp till Funkizfestivalen på Ungdomens hus i Karlstad. Timmy Bäck är initiativtagare.

Timmy Bäck vill att fler människor med funktionsvariationer ska ta plats i kulturlivet, och framför allt- ha mer roligt. Därav startade han Funkizfestivalen som arrangeras på Ungdomens hus i Karlstad.

 - Det är en smarrig god buffe av läckra musiksmaker i olika genrer. En festival som blir typ som en dans på rosor, en sagovärld som har partyfeeling.

Vad var det som gjorde att du tog initiativet och startade den här festivalen?

- Vi som har funktionsvariationer är medborgare i samhället, då ville jag skapa någonting så alla ska få ha roligt i, komma in i den här bubblan som ska bli det roliga.

Tycker du att personer med funktionsvariationer ska ta mer plats, som du gör, i kulturlivet?

- Jag tycker att de också ska få ha det här roliga, och bli någonting också, det är meningen att de ska bli roligt för alla som har funktionsvariationer.

Idag startar Timmy Bäck även en insamling för musikhjälpen och han har en egen insamlingsbössa som börjar i dag och ska hålla på ända till december.

- Eftersom det händer mörker ute i samhäller, då tycker jag att det inte är mer än rätt att vara med och dela vår lilla tårtbit med musikhjälpen, alltså pengarna- så de får ett handtag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".