Anders Lindh/Styrelseordförande moelven Norsälven AB
Anders Lindh styrelseordförande Moelven Norsälven meddelade idag att sågverket kommer att avvecklas. Foto: Jonas Hansson/Sveriges Radio

Sågverket i Vålberg läggs ner

Beskedet var kanske väntat men idag kom det. Styrelsen i Moelven Norsälven AB har idag beslutat att lägga ner sågverket i Vålberg

"Moelven Norsälven AB avvecklas", det är rubriken på det pressmeddelande som Moelven skickade ut på måndagseftermiddagen.

Enligt företaget är anledningen anläggningens stora investeringsbehov och att dessa inte kommer ge nödvändig lönsamhet. Redan den 30 augusti varslade företagsledningen om att en nedläggning var trolig men det var först idag som det definitiva beskedet kom.

- Det är aldrig med lätt hjärta vi avvecklar ett bolag och det är en tung dag för de anställda vid bolaget, säger bolagets styrelseordförande, divisionschef Anders Lindh i Moelven Timber i pressmeddelandet.

Lindh säger att Moelven per idag inte ser möjligheter till att prioritera pengar till så stora investeringar med en osäker lönsamhet.

- Investeringsmedlen i Moelven har de sista åren varit begränsade och går därför till de bolag och projekt som har de bästa förutsättningarna att skapa lönsamhet. Avvecklingen av Moelven Norsälven är ett steg i en helhetsbedömning. Det är ett strukturellt beslut för att skapa bättre lönsamhet totalt i Moelven-koncernen, säger Lindh.

Det har varit ett personalmöte där de 44 anställda blivit informerade om nedläggningsbeslutet.

Enligt Moelven är det troligt att sågverket läggs ner under första kvartalet 2018.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".