Dolly Style
Nästa år kommer Melodifestivalen till Karlstad. På bilden syns gruppen Dolly style som tidigare varit med i tävlingen. Foto: Emma Åhlström/Sveriges Radio

Melodifestivalen till Karlstad

Turistchefen: "En av årets största händelser medialt"
2:04 min

Nu kommer återigen en av Sveriges största mediehändelser till Karlstad. Lördagen den 3 februari står Karlstad värd för den första delfinalen i Melodifestivalen 2018.

Karlstads kommun är med och delfinansierar arrangemanget med 600 000 kronor och tre av kommunens bolag bidrar tillsammans med 300 000 kronor för hyra av lokal.

Karlstads kommuns turistchef Maria Westin är mycket nöjd.

– Det betyder mycket, vi räknar med 2500 gästnätter så vi kommer att få igen de satsade pengarna med råge vill jag påstå, säger Maria Westin.

Vad betyder det för Karlstad?

– Medialt är det en av årets största händelser. Det ger mycket för värmlänningen som har möjlighet att se arrangemanget på plats, säger Maria Westin.

Tre gånger tidigare har Karlstad stått som värd för en deltävling i SVT:s Melodifestivalen (2004, 2006 och 2013). Det finns tre tillfällen att se Melodifestivalen i Karlstad. Dels vid genrepet fredagen den 2 februari, matinéföreställningen eller vid direktsändningen lördagen den 3 februari.

Förutom Karlstad besöker Melodifestivalen även Göteborg, Malmö och Örnsköldsvik innan finalen avgörs i Stockholm.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".