Jenni Jansson semesterpratare 2017
Jenni Jansson semesterpratare 2017 Foto: Örjan Bengtzing/Sveriges Radio

Skämtsam ton om cancer på sociala medier upprör

Jenni Jansson: Inte värdigt att skoja om en allvarlig sjukdom
0:49 min

Under fokuset på bröstcancer i oktober kommer ofta uppmaningar i sociala medier om att skriva statusuppdateringar om bh-färg eller liknande i en skämtsam ton. Något som flera cancerdrabbade reagerat mot.

– Jag tänker att det finns bättre sätt att stötta cancerdrabbade på. För den här typen av kedjebrev är ju ingen hjälp, de leder inte till något bra, säger Jenni Jansson.

Det var i en insändare i DN som en person reagerade mot den skämtsamma tonen i sociala medier kring bröstcancer. Och Jenni Jansson, själv cancerdrabbad, har svårt att statusuppdateringarna skulle leda till mer pengar till cancerforskning. 

– Jag tror tyvärr inte att det är så många som gör det. Det kanske känns som att man gör något, det är lätt att trycka på delaknappen. Men det är inget effektivt sätt och det leder inte till någon hjälp, säger Jenni Jansson.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".