Alexander Paulsson, distriktsordförande för SSU Värmland, och Nordiska Motståndsrörelsen som manifesterar i Göteborg.
Alexander Paulsson, distriktsordförande för SSU Värmland, och när nazistiska Nordiska motståndsrörelsen under en manifestation. Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio och Björn Larsson Rosvall/TT

SSU Värmland i Göteborg för att stå upp mot nazisterna

Alexander Paulsson: Vi ska visa att vi är många fler än nazisterna
1:10 min

På lördag planerar nazistiska Nordiska motståndsrörelsen att demonstrera i Göteborg. SSU i Värmland åker dit för att delta i en festival och visa sitt motstånd, säger distriktsordförande Alexander Paulsson.

 – Säkerheten är jätteviktig och därför väljer vi att inte vara med i motdemonstration utan vi deltar i en festival som bland annat SSU i Göteborg arrangerar. Man kan visa motstånd på många olika sätt, det måste inte vara i en demonstration, säger Alexander Paulsson.

Men spelar det någon roll då att ni är i Göteborg?

– Ja, det gör det. Då är vi ändå där och jag hoppas att människor rör sig i Göteborg och är ute på gatorna för att visa att vi är så många fler än nazisterna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".