Amanda Hellstrand Mallbacken
Foto: Louise Gustavsson/Sveriges Radio

Mallbacken upp ovanför strecket

Amanda Hellstrand "Det är fortfarande väldigt tajt kring strecket"
1:15 min

Malbacken tog tre oerhört viktiga poäng i bottenstriden av elitettan för att rädda kontraktet med fem omgångar kvar när man avgjorde på tilläggstid och vann med 2-1 mot topplaget Assi från Kalix.

Mallbacken tog ledningen i den nionde minuten men ASSI kom tillbaka i den andra halvleken med kvarten kvar och kvitterade. Mallbacken hade bud på fler mål men bollen ville inte in. Men i den 92:a minuten kom så segermålet.

Amanda Hellstrand var en av många som slet ont på bortaplan. Vad tyckte hon då om lagets insats över tid?

-Vi gjorde en bra första halvlek men i den ana halvleken pressade dom ner oss rejält och vad hade inte mycket boll där under ganska långa sekvenser. Men jag tycker vi lyckas hålla dom från oss utan att de skapade så värst många målchanser förutom långskottet fram till kvitteringen 1-1 som gick i mål.

Sen har vi själva några som dansar på mållinjen utan att de går in men till slut får vi in den.

– Med segern nu så klättrar ni över strecket på fast mark, hur går tankarna?

Ja det är riktigt skönt men det är fortfarande riktigt tajt där nere så att varje omgång nu är lika viktig. Nu har vi Hovås hemma och sedan Holmalund borta som kommer att bli riktigt avgörande matcher.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".