Brygga vid Romstad i Karlstad. Foto: Per Larsson/Sveriges Radio.
1 av 2
En av alla bryggor vid Romstad i Karlstad. Foto: Per Larsson/Sveriges Radio.
Christoffer Bremfeldt, bryggägare, och Michael Sundholm, teknik- och fastighetsförvaltningen i Karlstad. Foto: Per Larsson/Sveriges Radio.
2 av 2
Christoffer Bremfeldt, bryggägare, och Michael Sundholm, teknik- och fastighetsförvaltningen i Karlstad. Foto: Per Larsson/Sveriges Radio.

Svartbyggda bryggor kvar trots rivningshot

Bryggägare: Kommunen ska fullfölja sina åtataganden
1:13 min

De svartbyggda bryggorna i Karlstad skulle ha varit borta i helgen. Men det är få bryggägare som lyssnat på kommunen då de först vill veta om de får bygga gemensamma brygganläggningar.

Kommunen har i ett beslut bestämt att alla bryggor i Klarälven i Karlstad ska vara borta senast 31 december. Bryggägare på bland annat Sommarro och Romstad har alla uppmanats ta bort bryggorna redan före sista september. Men bara ett par bryggägare har hörsammat kommunens uppmaning.

Christofer Bramfeldt är en av bryggägarna på Romstad:

– Just nu för vi en dialog med kommunen. Vi vill hitta en långsiktig lösning och vi räknar med att hitta en lösning inom kort.

Vad är det för lösning ni vill se?

– Vi vill att kommunen ska fullfölja de åtaganden man sagt att man ska göra, ta fram en detaljplan så att vi har möjlighet att uppföra gemensamhetsbryggor. De gamla bostadsområdena har glömts bort i byggyran i Karlstad, det här skulle ha gjorts för länge sedan, säger bryggägare Christofer Bramfeldt.

Michael Sundholm, är kommunikatör på teknik- och fastighetsförvaltningen i Karlstad.

– Det finns en problematik då man vill ha kvar bryggorna. Kommunen har inte varit närvarande och sagt att detta inte är ok. För vi ska komma ihåg att bryggorna är trots allt uppförda utan tillstånd från kommunen. 

Michael Sundholm berättar också att kommunen har fattat beslut om att se över detaljplanerna för området för att då kanske möjliggöra bryggor i någon form. Men det är detaljplaner som näppeligen inte blir klara till nästa sommar.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".