Hells Angels gård i Härtsöga. Foto: Jonatan Björck/Sveriges Radio.
Hells Angels gård i Härtsöga utanför Karlstad. Foto: Jonatan Björck/Sveriges Radio.

Fortfarande oklart vad som händer med HA-gården

Kommunen: "Vi misstänker att en del är i dåligt skick"
1:22 min

Hells Angels har plockat bort sina tillhörigheter från fastigheten man hyrde utanför Karlstad. Nu ska Karlstads kommun besikta fastigheten för att bedöma skicket på byggnaderna.

Sandra Hagstrand är enhetschef för förvaltningsenheten och får nu jobba med fastigheten.

Enligt henne har nu Hells Angels hämtat sina tillhörigheter och för att kommunen ska få en överblick av skickat på fastigheten har en besiktning beställts.

– Det kan vara mycket som är i dåligt skick. Avlopp och el har jag hört ryktats om. Kanske behöver några av byggnaderna rivas. Men det får vi veta vid besiktningen, säger Sandra Hagstrand.

Efter en mångårig tvist där kommunen försökt att vräka HA-klubben från fastigheten i Härtsöga, kan det alltså bli dags för ny verksamhet att flytta in på den 13 000 kvadratmeter stora tomten.

– Vi vet inte vad det kan bli därute, vi har inga planer än så länge. Det är en industrifastighet så det styr vilken verksamhet det blir. Men vi ser till en början över våra egna behov, säger Sandra Hagstrand. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".