Harald Schioldborg, styrelseordförande i The Green Holding Company.
Harald Schioldborg, styrelseordförande i The Green Holding Company. Foto: Per Larsson/Sveriges Radio.

Husfabriken i Filipstad startar produktionen i början av 2018

Styrelseordförande: Vi tänker serieproduktion
1:02 min

I början av nästa år ska första skiftet vara igång i den nya husfabriken i Fimeks gamla lokaler i Filipstad. 16,7 miljoner kronor fick företaget betala för lokalerna.

Det är företaget The Green Holding Company som har köpt fabrikslokalerna för 16,7 miljoner kronor från Filipstads kommun.

– Vår marknad är primärt utbyggare, alltså inte slutkund. Vi tänker serieproduktion, säger Harald Schioldborg, styrelseordförande i företaget.

Att den här satsningen hamnar i Filipstad är delvis en slump. Harald Schioldborg bor i Filipstad, ville ha en sorts lokal och kommunen föreslog en annan och det blev en husfabrik.

– Delvis är det slumpens skördar som gör att rätt personer råkar prata om rätt saker vid rätt tillfälle. Och att rätt lokaler är lediga vid rätt tillfälle som det är i det här sammanhanget, säger kommunalrådet Per Gruvberger (S). 

Ser du någon risk med etableringen?

– Risken är väl alltid att det inte går så bra som man planerar och tror men det tror jag inte i dag, säger Per Gruvberger (S).

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".