Ungdomar som brukade spendera sin fritid på Kronoparkens fritidsgård. Foto: Jiyan Behrozy/Sveriges Radio.
Ungdomar som brukade besöka fritidsgården på Kronoparken. Foto: Jiyan Behrozy/Sveriges Radio.

Krav om ny fritidsgård på Kronoparken

Ungdomarna: "Det finns inte plats för alla".
3:57 min

Personalen på fritidsgården på Kronoparken fick efter många år nog av den dåliga lukten som spred sig över hela lokalen från fuktskador och mögel. Efter att de slog larm stängdes verksamheten akut och många ungdomar reagerar.

– Det finns inte så mycket att göra nu när vi bara har en liten lokal på Fröding Arena. Vi vill prata med politikerna och fråga varför de inte byggde en ny fritidsgård när de beslutade om det 2015, säger Ramyar.

Enligt Johanna Larsson, ordförande i kultur- och fastighetsnämnden fanns det ingen projektering för en färdig summa till att bygga den nya mötesplatsen 2015.

– Det behövs en klar, färdig projektering där vi får en summa för vad det kommer att kosta. Det var vad som hindrade byggandet 2015, menar Johanna Larsson (M), ordförande i Kultur- och fritidsförvaltningen på Karlstad Kommun.

I en tjänsteskrivelse från Kultur- och fritidsförvaltningen 2012 framkommer det att det fanns förslag på en budget på 30 miljoner kronor. Det skulle användas till att bygga den nya mötesplatsen för fritidsverksamhet och biblioteksverksamhet på Kronoparken. Genomförandet av mötesplatsen skulle ske från 2014-2015.

– Jag vill säga till de ansvariga att det finns en fotbollshall i vår gamla lokal på fritidsgården. Jag vet inte om det är mögel där, men om det går så vill vi hellre vara där för det är större utrymmen än det vi har just nu, säger Sara.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".