Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
P4 Värmland granskar

Styrelseledamot gav sina egna barn jobb

"Jag tycker att det luktar jäv"
4:28 min
kent nylander, brukarrådet, karlstad
Kent Nylander är kritisk. Foto: Annika Ström/ Sveriges Radio

En förening för funktionsnedsatta i Karlstad, som får stora bidrag, anklagas nu för jäv och toppstyre. Bland annat har en styrelsemedlems båda barn anställts i föreningen.

– En kvinnlig styrelseledamot har anställt sin egna barn varav den ena satt i styrelsen. Jag tycker det luktar jäv, säger Kent Nylander, tidigare styrelseledamot.

Det han och flera andra med insyn i styrelsearbetet beskriver för P4 Värmland är ett toppstyre där några få personer ses på flera olika befattningar i föreningen och släktingar gynnas. De beskriver också ett föreningsklimat där man inte vågar säga emot och där människor behandlas illa och mår dåligt. Flera vågar inte framträda med namn.

Det var som en sekt"

Föreningen som P4 Värmland har granskat har som mål att hjälpa människor med psykisk ohälsa. Den har växt snabbt och på senare tid fått miljonbelopp i bidrag från bland andra Karlstad kommun, Socialstyrelsen och Arbetsförmedlingen för att ge jobb åt ett dussin anställda och praktikanter och kunna erbjuda en daglig verksamhet.

Kent Nylander är kritiskt till hur föreningen sköts och han har själv blivit petad från styrelsen.

– Jag var inte med i styrelsen länge men jag vet att något är galet med jäv och allting här i. Det var som en sekt - ungefär som en egen cirkel. De hade ju egna möten också där den ena gav den andra uppdrag.

Men det finns olika bilder av hur föreningen fungerar. Nästan alla som P4 Värmland pratat med beskriver vice ordföranden som en eldsjäl. Några menar att det är hon som byggt upp hela föreningen. Flera betonar att verksamheten har stor betydelse för många och att det är viktigt att den blir kvar.

Har du egna erfarenheter eller reflektioner kring det här? Hör gärna av dig. Kontaktuppgifter ser du nedan. 

Flera är dock kritiska till vice ordföranden för att hennes två söner anställts och getts positioner där de fått ansvar för var sin verksamhet och för andra människor.

Man anställer väl inte sina egna söner"

Flera medlemmar tycker att de inkompetenta och olämpliga för sina jobb. En av dem är Kent Nylander:

– Man anställer väl inte sina egna söner. Det kunde ju ha gått till någon annan. Det måste ju finnas en utbildning i alla fall bakom när man ska ta hand om andra människor, säger Kent Nylander.

Mina söner får inga fördelar"

Bröderna själva säger till P4 Värmland att de inte blivit favoriserade av sin mamma och att de har tillräcklig kompetens. Inte heller vice ordföranden själv ser några problem med att de anställts.

– Jag har alltid agerat för föreningens och medlemmarnas bästa. Mina söner får inga fördelar för att jag är deras mamma. 

Hon menar att de är kompetenta och att styrelsen betraktat dem som bra val. Det var förra året som den äldsta sonen fick sin första anställning i föreningen.

Var du med och anställde din äldste son?

– Jag visste inte om att de anställde honom.

Men när du fick reda på det - hur tänkte du?

– Det kändes lite dumt så jag frågade riksförbundet. Det var okej om han hade kunskapen och var bra för föreningen.

Var du med och anställde din andra son då? 

– Det kommer jag faktiskt inte ihåg. Det är möjligt att jag var.

Vem har bestämt deras löner?

– Jag minns inte om jag var med vid yngsta sonens löneavtal. Men jag har alltid haft en policy att alla här ska lika lön.

Någon sådan lika-lön-policy finns däremot inte på det företag som föreningen anlitar sedan årsskiftet. Det handlar om ett nystartat kooperativt företag som föreningen lagt över alla sina praktikanter och anställda i för att sedan istället köpa in de tjänsterna. 

Ett par personer med styrelseuppdrag i föreningen fick även styrelseposter i företaget - vilket flera medlemmar reagerat på som olämpligt.

Och det är också i det nya företaget som vice ordförandens äldsta son fick en ny anställning - som verksamhetschef - under första halvåret 2017. Men om vice ordförande varit med och skrivit på avtalet med detta företag minns hon inte. Men det gör ordföranden. 

– Det var jag och hon. Vi är två av de tre firmatecknarna i föreningen. 

Det inte bara mamman som agerat på ett sätt som gynnar hennes söner. Den äldre sonen har å sin sida lagt förslag om att hans mamma skulle börja arvoderas för sitt styrelsearbete - vilket styrelsen sa ja till förra året.
Han var då revisorsersättare i föreningsstyrelsen.

I dag har han avslutat sin anställning och sina styrelseuppdrag utom som ordförande i distriktet.

Sammantaget finns alltså flera tillsättningar av uppdrag och tjänster i föreningens verksamhet som medlemmar ifrågasatt. Men det kan vara så att inga formella fel har begåtts. Det finns nämligen ingen lag som styr ideella föreningar eller hindrar att man agerar partiskt. Det säger lektor Jan Thurvall vid statsvetenskapliga institutionen vid Göteborgs universitet.

– Jag har förståelse för att medlemmar och andra som uppfattar att det är personer som gynnat sig själva eller släktingar eller vänner inom en organisation men det är alltså en fråga om lämplighet och inte en juridisk fråga om laglighet. Då är det ju medlemmarna i en förening som väljer styrelse och då är det upp till dem att välja personer som de tycker är lämpliga för olika uppdrag.

Riksförbundets ordförande ser inga problem med situationen i Karlstadsföreningen. Det har inte gjorts några formella fel och han anser inte att det är riksförbundets ansvar att lägga sig i om lokalföreningen agerat lämpligt eller ej.

Inte heller ordföranden i Karlstadsföreningen ser några formella fel. 

– Det finns jäviga förhållanden i styrelsen men jag tycker vi lyckats hålla isär de rollerna vid beslut - då den personen fått gå ut. 

Men en sak gick inte rätt till enligt ordföranden och det gäller avtalet med det nya kooperativa företaget som beslutades om under ett extrainsatt styrelsemöte innan årsskiftet.

– Där är jag inte nöjd. Jag ville vänta till årsmötet med en sådan fråga. Jag kände mig pressad att skriva på.

Kommentar från utgivaren: Denna artikel har redigerats. Redaktionen vill be om ursäkt om den ursprungliga texten uppfattats som att en neuropsykiatrisk diagnos skulle utgöra en komplikation eller ett hinder för vare sig uppdrag eller kompetens. Det är det givetvis inte, utan kan i många avseenden snarare vara en tillgång. /Ulla Walldén, ansvarig utgivare P4 Värmland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".