Julgran som reses upp. Foto: Örjan Bengtzing/Sveriges Radio.
Så här såg julgranen som restes på Stora torget för några år sedan ut. Nu har granjakten börjat igen. Foto: Örjan Bengtzing/Sveriges Radio arkiv.

Karlstads kommun har inlett julgransjakten

Vill ha grantips från allmänheten
1:01 min

Det lackar mot jul. I alla fall i Karlstads kommuns planering, för nu har jakten på årets julgranar inletts.

Det gäller att börja i tid om man ska hitta stans finaste granar. Karlstads kommun efterlyser nu tips från allmänheten om ståtliga granar som kan pryda torgen, totalt behövs sju granar.

Nytt för i år att kommunen ska sätta upp en gran i Skattkärr. Övriga platser är Edsvalla, Molkom, Väse, Vålberg, samt Stora torget och Hagatorget i Karlstad.

Granen på Stora torget blir den högsta, den ska vara minst 15 meter.

Vem som helst med en stor gran på tomten kan höra av sig till kommunen. Om granen blir utvald står kommunen för kostnaden för att ta ner granen och hjälper till att fräsa bort stubben efteråt.

Kommunen vill att granarna ska vara lättåtkomliga, gröna och fina, och ha täta och jämnt fördelade grenar och rak stam. Den som har en passande gran kan ringa kommunen eller mejla julgran@karlstad.se.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".