Degerfors Lillemor Ingebrand
Degerfors Volleys Lillemor Ingebrand i premiären mot Engelhom. Foto Roger Bengtsson Sveriges Radio

Tuff elitseriepremiär för Degerfors

Lillemor Ingebrand "Vi spelar bra försvarsspel"
0:57 min

Det blev som väntat en knivig elitseriepremiär för Degerfors volley. Laget ställdes mot svårast tänkbara motstånd i form av svenska mästarinnorna Engelholm och det blev förlust, 0-3 i set.

Tjejerna i Degerfors Orion såg laddade ut inför elitseriepremiären borta mot SM-vinnarna i Engelholm. Föga oväntat var det dock hemmalaget som tog kommandot omedelbart och kunde rycka åt ett par bollars ledning.

Degerfors slet men hade svårt att få ordning på sitt försvarsspel när Engelholm gång efter annan slog igenom gästernas block. Första set slutade 25-13 till Engelholm.

Andra set inleddes som det första men sen hände något med Degerfors. Laget började spela ett riktig tight och organiserat försvarsspel, Engelholm tvingades till svåra avslut samtidigt som Degerfors kröp ikapp poängmässigt. Degerfors hade 13-13 och kunde gå fram till sin första ledning i Elitserien när Julie Mota blockade in 17-16 för sitt lag. Degerfors hade 20-18 men sen visade sig Engelholms rutin när hemmalaget tog fyra raka poäng och kapade åt sig andra set med 25-22 och en 2-0-ledning i set.


Degerfors fortsatte att jobba bra i inledningen på tredje set och hade ledning med 8-7 innan svenska mästarna la in överväxeln. Degerfors blev passiva och bolltittande medan Engelholm drog ifrån och vann komfortabelt tredje set med 25-11 och matchen med 3-0 i set.
 

– Vi fick några rotationsmissar som kostade oss onödiga poäng, menade Degerfors passare Lillemor Ingebrand efter matchen men är ändå väldigt nöjd med vårt försvarsspel och stundtals matchade vi ju Engelholm, resonerade Ingebrand.


Klar förlust i premiären för Degerfors men trots det fick laget en rad bra saker att ta med sig inför fortsättningen. Stundtals kunde man spela jämnt med de senaste tre årens mästarinnor från Ängelholm. Poängbäst i bortalaget blev Makenzie Moeai som gjorde 12 poäng.

Härnäst tar Degerfors emot Linköping hemma i Stora Vallahallen. – Vi hoppas på mycket publik, så att vi fyller hemmahallen. Det ska bli riktigt kul att spela hemmapremiären, avslutade Lillemor Ingebrand i Degerfors volley.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".