tjej med fläta, blommig blus och grön parkas utomhus
Emma Dahlström Foto: Hedvig Nilsson

Emma Dahlström snart på snö igen

"Det är tajt om tid om jag ska hinna få OS-biljett"
3:38 min

Det värmländska OS-hoppet i slopestyle, Emma Dahlström råkade ut för en skada i våras. Men efter rehabilitering har läkarna gett tummen upp för Emma att kliva på snö, och nu går tankarna återigen till en OS-biljett.

– Häromdagen var jag till Stockholm för att göra mitt första stora test på knät, och det var över förväntan för att bara vara fem månader efter operation, säger Emma Dahlström.

Det var i april i år som Emma drog av korsbandet i sitt högra knä under uppvisningstävling i Italien. Nu är det fyra världscuper kvar innan OS i Sydkorea 2018, och Emma siktar främst på två i januari.

– Jag kommer ta det väldigt långsamt i början, och jag siktar på att stå på startlinjen i december. För det är lite tajt om tid om jag ska hinna få den där OS-biljetten.

Hur stora chanser har du att säkra en OS-plats?

– Jag tycker de är goda. Jag tror och hoppas att min känsla när jag kommer tillbaka på snön kommer vara där, men sen gäller det att spetsa åkningen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".