BIK Karlskogas tränare Tobias Thermell
BIK Karlskogas tränare Tobias Thermell. Foto: Jonas Ekström SR

Vinst för BIK Karlskoga efter fem raka förluster

Tobias Thermell "Det går inte av sig självt"
0:48 min

BIK Karlskoga har haft det tungt i säsongsöppningen av hockeyallsvenskan, men mot Tingsryd kom en liten ljusning när man vann med 2-1 efter straffar hemma i Nobelhallen.

Efter premiärsegern mot Björklöven har man radat upp förluster. 0-4 hemma mot MoDo och Almtuna vann senast med klara 5-2. Lägg därtill också två förluster efter straffar och en i förlängning så förstår ni att självförtroendet inte varit på topp.

Men mot klassiska Tingsryd var det BIK Karlskogas tur att dra det längsta strået, seger med 2-1 efter straffar. Tränaren Tobias Thermell var nöjd efter trendbrottet trots att det bara blev två poäng, eller som man säger nu i Nobelpristider, Äntligen, eller?

– Ja men så får vi väl se det. Jag tycker vi gör en mycket bättre match spelmässigt också. Men det är framförallt defensiven som gör att vi får två pinnar idag.

Om man tittar över dagens 60 minuter och över förlängningen så ser det lite kryckigt ut när det ska fram mot mål. Det blir lite för omständigt.

– Jo men så är det ju. men du var ju inne på det. Vi har förlorat fem raka och det blir lite krångligt då, det går inte av sig självt riktigt när man inte har det där lilla extra självförtroendet men förhoppningsvis kan vi med det sätt vi spelade på, försvarsmässigt smitta av sig på offensiven och få lite mer rull i det.

Sanningen då, med de delmål ni har under säsongen. Hur ligger ni till enligt dessa och de tankar du har?

--Nej då ligger vi inte så bra till men idag var det ett steg framåt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".