En lägenhetsskylt med texten "Visning pågår". Foto: Tomas Oneborg/TT.
Foto: Tomas Oneborg/TT.

Kraftig prisutveckling på bostadsrätter i Värmland

Värmland är det län i landet där kvadratmeterpriset på sålda bostadsrätter har ökat mest i landet under de senaste fem åren procentuellt sett.

För fem år sedan kostade en bostadsrätt i genomsnitt knappt 9 000 kronor per kvadratmeter. Idag ligger kvadratmeterpriset på nästan 20 800 kronor i genomsnitt, vilket är en ökning på 132 procent. Det visar siffror från Svensk Mäklarstatistik sammanställda av Fastighetsbyrån.

Sett till hela landet så har kvadratmeterpriset på bostadsrätter ökat med 69 procent sedan 2012.

Pris per lägenhet

Hammarö är den kommun i länet där genomsnittspriset på en bostadsrätt har ökat mest under de senaste fem åren, procentuellt sett. 2012 var snittpriset för en bostadsrätt 348 000 kronor, men under första halvåret i år hade genomsnittspriset ökat med 164 procent till drygt 917 000 kronor. 

Men i rena pengar så är Karlstad den kommun där priset på bostadsrätter har ökat mest under de senaste fem åren. I Karlstad kostar en bostadsrätt i genomsnitt 1 656 000 kronor, vilket är 780 000 kronor mer än snittpriset 2012.

I hela Värmland har genomsnittspriset på bostadsrätter ökat med 97 procent sedan 2012.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".