Säsongscampare på Bomstadbadet. Foto: Micael Thernström/Sveriges Radio.
Några av de mer måttliga utbyggnationerna på Bomstadbadet. Foto: Micael Thernström/Sveriges Radio.

Byggnationer på Bomstad ska rivas

Erik Nilsson (KD): Det ska vara lätt att ta sig runt på en promenad
2:03 min

Nu har stadsbyggnadsnämndens arbetsutskott enats om hur förslaget för Bomstads camping ser ut. Bryggor, staket och altaner längs strandkanten ska tas bort senast sista januari 2018.

– Förslaget som är nu är att den där udden som går ut i vattnet att strandremsan runt den ska rensas bort på fasta föremål. Då pratar vi saker som bryggor eller om man satt upp ett staket eller något sådant där. Det ska vara möjligt och lätt att ta sig runt på en promenad, säger Erik Nilsson (KD), ordförande i stadsbyggnadsnämnden.

Ungefär 100 husvagnsägares säsongsboende på Bomstad camping är svartbyggen som strider mot strandskyddet och måste bort, det rapporterade vi i maj.

Beslutet har dragit ut på tiden - men nu har stadsbyggnadsnämndens arbetsutskott enats om vilket förslag de ska lägga fram på nämnden på onsdag, vilket NWT var först att rapportera om.

– Man kommer ha tillåtelse att ha verandor där sedan också, men kanske i en annan form, säger Erik Nilsson (KD). 

Vad kommer den största skillnaden bli?

– Det finns ju brygganläggningar som man byggt rakt ut i vattnet, det kommer man självklart inte få ha kvar. Men att man utanför sin husvagn får ställa upp lite trall och bord och stolar, säger Erik Nilsson (KD), ordförande i stadsbyggnadsnämnden. 

Senast sista januari 2018 ska byggnationerna vara borta, enligt förslagen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".