Färjestad besegrade Djurgården.
Färjestad besegrade Djurgården. Foto: Janerik Henriksson/TT

Färjestads segertåg fortsätter

Färjestads Johan Ryno gjorde säsongens första mål
2:07 min

Färjestad är fortfarande obesegrade i SHL efter åtta omgångar. Seger med 4-2 mot Djurgården på Hovet gör att man nu har fyra poäng ner till Hv71 på andra plats som dessutom har en match mer spelad.

Laget är som ett självspelande piano just nu med harmoni där samtliga spelare bidrar i match efter match och två målvakter i Stefan Steen och Lars Haugen som bidrar till lugnet i laget.

Nu har dessutom Johan Ryno noterats i målprotokollet, dock i tom bur efter att tidigare passat till tio av lagets mål.

– Ja det var skönt, dom räknas ju dom också. Skönt att spräcka nollan men viktigast att vi tog en vinst.

Vad säger du annars om matchen?

– Vi spelade bra i den första perioden men blev tillbakapressade i den andra perioden och stundtals i tredje också men vi har en jäkla styrka i laget och har hitta sätt att vinna matcherna och så även ikväll så vi är supernöjda med tre poäng.

Ny har ni tagit poäng i samtliga matcher i år, finns det något lag som kan stoppa er?

– Det gör det troligtvis någon match framöver men vi ska fortsätta jobba på och tycker även om vi vunnit så finns det saker att jobba på och har haft medstuds några gånger. Jag tycker vi jobbar hårt och man brukar förtjäna det över en säsong.

Vad är det då som gör att ni har den där styrkan, det kändes ändå som en stark Djurgårdsperiod när ni tog ledningen i den tredje perioden?

– Individuell skicklighet, Dick Axelsson är jättestark med pucken och jag tror han undan en tre fyra gubbar i deras lag och hittar ändå en öppnande passning. Sen är det trafik framför målet och pucken går in. Någonstans är det individuella prestationer som avgör, och idag var det till våran fördel.

Annars föregicks matchen av tröjhissning för Djurgårdslegendaren Nichlas Falk där det blev ett drama då han kollapsade och föll ihop på isen. Ceremonin avslutades sedan, men när allt var klart och han steg av isen föll han ihop på nytt.

Han fick hjälp av medicinsk personal och kvicknade till på nytt, men fördes till sjukhus för vidare undersökning.

-Det handlar om ett klassiskt blodtrycksfall. Jag har en hälsning från Nichlas att han mår bra, han är på väg i ambulans för att kolla upp det här, sade Djurgårdens lagläkare Bengt Gustafsson i en pausintervju.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".