Tilda Antonsson
1 av 2
Göteborg HC, ny klubb i SDHL.
2 av 2
Ny klubb i SDHL. Foto: Göteborg HC.

Tilda Antonssons Göteborg HC i ekonomisk kris

Tilda Antonsson: "Lite i chock"
0:42 min

SDHL-nykomlingen Göteborg är i ekonomisk kris. Sportchefen Jan Mellgren säger till GP att föreningen kanske inte kan genomföra hela säsongen. Beskedet överraskar Kristinehamnsbördiga spelaren Tilda Antonsson.

Enligt Jan Mellgren kommer Göteborg HC inte att klara säsongen utan fler sponsorer.

– Om vi inte lyckas kommer damhockeyn i Göteborg att tappa många års utveckling. Unga tjejer i Göteborg behöver kvinnliga förebilder, säger Jan Mellgren till GP. 

– Vi kämpar och sliter dagligen med den här frågan. Jag och styrelsen är oroliga eftersom vi är ensamma i jobbet, utan att ha en organisation bakom oss som de andra lagen i SDHL har.

Göteborg fick en plats i SDHL i somras sedan Sundsvall gått i konkurs och tvingats dra sig ur. Då var analysen från klubbledningen att man skulle klara ekonomin.

Det är inte bara vid sidan av isen Göteborg har problem. Laget är fortfarande poänglöst och har förlorat samtliga sina elva hittills spelade matcher.

Tilda Antonsson från Kristinehamn, som tidigare spelade i Färjestad, hoppade av men sedan återupptog karriären för spel i Göteborg HC, är förvånad över att krisen är så stor.

– Vi har fått information om att vi behöver sponsorer, men inte att det var en sådan knipa. Det är en chock, säger hon. 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".