Orla Kristoffersen och en HA-skylt. Foto: Montage/Sveriges Radio.
Foto: Montage/Sveriges Radio.

Polisen: Hells Angels fortfarande utan lokal

2:36 min

Det har snart gått ett halvår sedan Hells Angels lämnade fastigheten på Härtsöga utanför Karlstad. Men än så länge har de inte hittat någon ny, officiell lokal, enligt polisen.

– Bilden som vi har är att de har någon lokal just nu, säger lokalpolisområdeschefen för Karlstad, Orla Kristoffersen.

Men han tror att jakten på ett nytt ställe att hänga upp skylten pågår.

– Det är en del i den verksamhet de bedriver, att de ska ha lokal, säger Orla Kristoffersen.

Det var under en tumultartad exekutiv auktion 2013 som Karlstads kommun köpte fastigheten på Härtsöga, för att sedan kunna vräka mc-klubben. Frågan om klubbens rätt att använda fastigheten har tagit flera vändor i domstol och det dröjde till i maj i år, fyra år senare, innan klubben faktiskt lämnade. Orla Kristoffersen säger att han ser kommunens köp som en lyckad satsning som har gett resultat:

– Det tycker jag definitivt. Jag vill inte säga att deras verksamhet har upphört, men den är betydligt mindre. Vi märker inte av dem på samma sätt som när de hade sin lokal ute i Härtsöga.

Såvitt polisen känner till, har inte Hells Angels gjort några försök att få köpa eller hyra någon ny lokal, sedan de lämnade Härtsöga.

– Vi har inte fått någon input från hyresvärdar eller liknande som har ställt frågan till oss. Så det känner vi inte till.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista