Gruppbild från en muminvärld. Foto: Pressbild
Foto: Pressbild

Karlstad ett steg närmare ett Muminland

2:06 min

Kommunstyrelsen i Karlstad har idag beslutat säga ja till att skriva en avsiktförklaring med det finska bolag som vill bygga ett Muminland på Skutberget.

– Det är en överenskommelse mellan Karlstad och Muminvärlden där vi enkelt uttryckt tar ett steg till. Nu ska vi försöka få ihop ett avtal, säger Per-Samuel Nisser (M), kommunstyrelsens ordförande till P4 Värmland.

Överenskommelsen innebär att processen nu går vidare till nästa steg - detta trots omfattande protester mot planerna ute på Skutberget.

Betyder det här att ni struntar i de protesterna?

– Nej. Jag har full respekt för att man har olika åsikter men en kommun måste ju vara tydlig i hur den ska arbeta med olika frågor. Vi försöker lyssna in - det har ju varit en process där invånarna fått tycka till om området runt det som planeras få en Muminverksamhet, säger Per-Samuel Nisser (M).

I den avsiktförklaring som kommunen ska skriva under ingår en sekretessklausul som innebär att vissa saker inte får nämnas för en tredje part, utomstående.

Med tanke på protesterna, hade det inte varit bästa att köra med helt öppna kort?

– Det gör vi hela tiden, men sen ska man ha respekt för att det finns affärhemligheter som vi kanske inte kan avslöja och diskutera nu. Det får vi ha respekt för, säger Per-Samuel Nisser (M).

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista