Leif Carlsson som är ny tränare för Leksands IF.
Leif Carlsson är ny tränare för Leksands IF. Foto: Thomas Johansson/TT

Leif Carlsson ny tränare för Leksand

1:56 min

Efter onsdagskvällens match mot Timrå presenterade Leksands IF sitt nya tränarpar. Tidigare Färjestadstränaren Leif Carlsson tar över som huvudtränare.

– Det blev klart 21:30 på onsdagskvällen och en halvtimme senare lägger de ut nyheten. Jag fick en fråga i helgen, sen var det tyst och sen har det gått väldigt fort, säger Leksands nye huvudtränaren.

När kommer du att stå i båset?

– Jag kommer att stå i båset redan imorron. De möter Karlskoga uppe i Leksand. Eller de, vi är det ju nu, säger Carlsson som uppenbarligen inte landat i att han nu har blivit tränare för ett av de mest folkkära lagen i Sverige.

Det Leksand som förr FBK-tränaren Leif Carlsson nu tar över parkerar i botten av tabellen när 10 omgångar av Hockeallsvenskan klarats av. Det finns enklare uppdrag.

– Det är klart att det är tufft. Det går inte att komma in här och tro att man kan göra jättestora förändringar på en gång. För det första måste vi lära känna varandra och se kommer jag att få mycket input av Jens Nielsen (ass tränare).

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista