Björn A Ling och Johan Östling. Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.
Björn A Ling och Johan Östling. Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.

Pappafokus i nya Ack Värmland

4:06 min

Det är nervöst värre för skådespelarna Björn A Ling och Johan Östling när det nu är premiär för andra säsongen av Ack Värmland.

I den nya säsongen av Ack Värmland på TV4 har Björn A Ling och Johan Östlings karaktärer Pontus och Ola blivit pappor. Busenkelt tycker i alla fall Johans karaktär:

– Ola har ju stannat av i sin tonårstid. Det blir gärna TV-spel, kôrv och skateboard och så och förstår inte riktigt hur det funkar att bli vuxen och förälder och så. Frustrationen hos Ola är ju att hans bebis är så lätt att ha att göra med, det blir ju ingen utmaning. Så han blir fullständigt uttråkad, berättar Johan, och Björn fyller i:

– Lite roligt var det, för då var min minsta lika gammal som Bosse och Laila, så hon kom ur ett bedrövligt tillstånd de tre första månaderna. Så det stämde exakt för mig egentligen, att se för jäkla sleten ut det hade jag inga problem med i min rolltolkning.

Förra säsongen blev riktig braksuccé - men det gör inte de båda skådespelarna lugnare. De är mycket mer nervösa inför premiären den här gången.

– Om man har gjort något som förra gången blev bra och som många kollade på, då förväntar sig folk något som är riktigt bra gång två, säger Johan.

– Egentligen känns det riktigt bra - men det är vi det, som tycker det. Nu ska folk kolla igen, och man vet ju inte riktigt...säger Björn.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista