Entrén till en skola och ett inklippt hot från sociala medier. Foto: Sveriges Radio.
1 av 2
Hotet (Inklippt) som lades upp i ett forum igår Foto: Sveriges Radio.
Anders Jonsson, rektor på Sundstagymnasiet. Foto: Per Larsson/Sveriges Radio.
2 av 2
Anders Jonsson, rektor på Sundstagymnasiet. Foto: Per Larsson/Sveriges Radio.

Hot mot gymnasieskola i Karlstad

Skolans rektor, Anders Jonsson: Vi kommer ha skola som vanligt
2:39 min

Sundsta-Älvkullegymnasiet har utsatts för ett hot i ett kommentarsfält på nätet. Skolan kommer hållas öppen under fredagen, men med polisnärvaro.

Hotet skrevs i en frågechatt under en föreläsning under torsdagen. Personen uppmanade andra att inte komma till skolan under fredagen och hotade att komma till skolan med ett vapen.

Inlägget som har orsakat oron var anonymt:

Alla som läser detta, kom inte till skolan imorgon. Jag kommer dit med en AA-12 och jag kommer inte att kolla på vem du är. Jag har blivit mobbad för mycket. 

– Man funderar naturligtvis på om det var ett dåligt skämt eller om det är något allvarligt. Det är omöjligt att veta, men med tanke på sammanhanget är det säkert någon som inte riktigt förstår vad de skriver, säger Anders Jonsson, rektor på Sundstagymnasiet.

– Vi kommer ha skola i morgon som vanligt, men vi kommer bara ha en entré öppen och det kommer vara polisnärvaro. Eftersom väldigt många blir oroliga så är det viktigt att vi har polis på plats så att människor kan känna sig lugna, fortsätter Jonsson.

Enligt Jonsson hade det skrivits flera andra oseriösa kommentarer i chatten, men ingen annan hade varit hotfull. 

Hotet skrevs anonymt och är polisanmält. Det utreds som olaga hot.

– Det är frågan om det går att få reda på något rent tekniskt vem som har skrivit det här, det kan inte jag. Det är något vi måste undersöka i morgon, säger Anders Jonsson.

På fredagsmorgonen riktades också ett hot mot Nobelgymnasiet. Även där kommer poliser att finnas på plats idag. Polisnärvaro finns också på Tingvallagymnasiet idag.

Polisen lämnade tidigare uppgiften att man hade närvaro vid Klaragymnasiet på Kasernhöjden - den uppgiften stämmer inte.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".