Hanna Hellquist. Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.
Hanna Hellquist. Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.

Hanna Hellquist om chefen som ville ligga

4:09 min

Under #metoo har miljontals kvinnor världen över delat med sig av erfarenheter av sexuella övergrepp. Även författaren och journalisten Hanna Hellquist har drabbats.

Varannan vecka delar Hanna Hellquist med sig av sina tankar här i P4 Värmland. Den här veckan handlade det om det som fyllt sociala medier den senaste tiden, nämligen #metoo.

– När man själv ligger och har svårt att somna på kvällen så skänker det mig viss tröst att det finns ett antal mäktiga mediemän som inte sover över huvud taget, säger hon.

Även Hanna har drabbats av sexuella trakasserier i sin karriär.

– Att jag överhuvud taget fick utrymmet att skriva kåserier i DN, det var inte för att jag var en fantastisk kåsör - utan för att det var en chef som så gärna ville ligga med mig. Och det är sån där skamfylld grej - man har fått jobbet för att någon varit intresserad av något annat av en. Sen har jag behållit jobbet för att jag har varit bra på det, så jag skäms inte så mycket, berättar hon.

Hon tror att den här hashtaggen faktiskt kan få stor betydelse.

– Kvinnor går ut och berättar och känner stöd i att andra varit med om samma sak, det var inte mitt fel att det hände. Det pratas om att det är en revolution, och jag kan nog hålla med om det, säger Hanna Hellquist.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista