Fredrik Holm
Fredrik Holm, kassör Karlstads bilkooperativ. Foto: Annica Buvik/Sveriges Radio.

Karlstads bilkooperativ prisat som årets kooperativ

0:54 min

Utmärkelsen Årets kooperativ i Värmland går i år till Karlstads bilkooperativ, som vill att vi ska få en friskare och trevligare stad genom att dela på bilar.

Fredrik Holm, är kassör på Karlstads Bilkooperativ och tog emot priset tidigare idag:

– Jättekul, naturligtvis ett erkännande för ett arbete som till stor del sker ideellt.

Varje år delar Koopsamgruppen, som består av flera stora kooperativa företag, ut pris till årets Värmländska kooperativ. Karlstads bilkooperativ som är ett av de äldsta kooperativen i Sverige får priset för att de passar in i tänket i ett hållbart samhälle berättar Leif Thyrén, verksamhetschef för värmlandskooperativen:

– De är väldigt moderna om man ser till det samhälle vi lever i och kanske än mer vill utveckla och ett kooperativ i Värmland som vi är väldigt stolta över.

Karlstads kooperativ får förutom äran en check på 10 000 kronor och de går även vidare till riksfinal och har möjlighet att utses till årets kooperativ Sverige.

Årets kooperativa eldsjäl i Värmland blev det Birgitta Eklund som under många år varit en förkämpe och stark röst för de mindre lokalsamhällena och då inte minst för Skillingmark.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista