Eleverna Emma Palmgren, Felicia Bergström och Emmy Pettersson på Älvkullegymnasiet. Foto: Jenny Tibblin/Sveriges Radio.
Eleverna Emma Palmgren, Felicia Bergström och Emmy Pettersson på Älvkullegymnasiet. Foto: Jenny Tibblin/Sveriges Radio.

Annorlunda skoldag på Sundsta-Älvkullen efter hotet

2:02 min

Det blev en annorlunda dag för eleverna på Sundsta-Älvkullegymnasiet, efter hotet som riktades mot skolan. Polisen var på plats under dagen, och många elever valde att stanna hemma.

En av de som ändå valde att gå till skolan är Emma Palmgren på Älvkullegymnasiet.

– I början var jag rädd. Man visste inte riktigt vad som var sant och sådär. Men nu när man har varit i skolan är det ingen fara, säger hon.

Hur har dagen varit?

– Väldigt lugn. Det är inte så många här. I efterhand tror jag ju att det var ett skämt, hela grejen, men jag vet inte.

Totalt var 831 av Sundstas och Älvkullens cirka 2000 elever frånvarande. Då handlar det även om sjukfrånvaro och om elever som är bortresta, men många stannade hemma för att de kände sig otrygga, enligt vad Älvkullegymnasiets rektor Daniel Skålerud uppger för P4 Värmland.

Felicia Pettersson var precis som Emma Palmgren rädd och orolig till en början.

– Man blev fundersam på vad som egentligen skulle kunna hända. Men efter stund funderade man på om det var ett skämt eller på riktigt, man visste inte riktigt hur man skulle reagera, säger Felicia Pettersson.

Hur har dagen varit för dig?

– Den har varit väldigt speciell. Vi har inte varit många, och det har varit väldigt tomt, säger Felicia Pettersson, som berättar att lärarna har pratat mycket med eleverna på lektionerna om situationen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista