Assisterande tränaren Tobias Thermell
Karlskogatränaren Tobias Thermell är besviken på sitt lags insats mot Leksand. Foto: Mats Fagerström/Sveriges Radio arkiv.

BIK Karlskoga nollat av Leksand

4:26 min

BIK Karlskoga räckte inte till borta mot klassiska Leksand i hockeyallsvenskan på fredagskvällen. Leksand, med värmlänningen Leif Carlsson som ny tränare, vann med 4-0.

BIK Karlskogas tränare Tobias Thermell är besviken på det egna lagets insats.

– Vi saknar desperation i de avgörande lägena. Vi gav bort några lägen till Leksand genom pucktapp i mittzon, de får vända på oss och de är desperata när de får lägena och hänger även dit dem. Vi skapar lägen ju längre matchen lider, men det sitter för många avslut i magen. Vi har inga returtagare. Vi behöver trampa till när vi vinner puck, explodera, säger Tobias Thermell.

Efter elva omgångar av allsvenskan är Karlskoga nu nere på tionde plats, med 14 poäng.

Så här ser Tobias Thermell på Karlskogas spel hittills under säsongen:

– Vi spelar ett okej försvarsspel när vi är inställda på försvar. Men vi har lite för kladdigt spel med puck och det gör att motståndarna kan ställa om spelet på oss och då blir vi sårbara.

För värmlänningen Leif Carlsson var det första matchen som ny huvudtränare för Leksand.

– Det var lite spänt att stå där, när det är första matchen för mig på sex månader. Men en härlig känsla, man blir lite varm inombords, säger Leif Carlsson.

Och han ger sina spelare toppbetyg.

– Jag tycker att hela laget spelar ett väldigt bra lagspel. Vi har tålamod där ute. Det här ser bra ut, men vi ska ha klart för oss att vi har en lång resa.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista