Tre mål blev det från Kevin Björkströms klubba. Foto: Daniel Viklund/ Sveriges Radio.
Tre mål blev det från Kevin Björkströms klubba. Foto: Daniel Viklund/ Sveriges Radio.
Karlstad IBF-Östra SK Jönköping 10-6

Inget skönspel när KIBF vann

3:21 min

Allsvenskan södra. Karlstad IBF hakar på i toppen i den jämna tabellen efter seger och målkalas mot nästjumbon Östra SK Jönköping med 10-6.

Ingen övertygande säsongsinledning av Karlstad IBF som förra året trilla ur Svenska superligan. Efter sex omgångar har de vunnit tre matcher, förlorat en och två oavgjorda som innebär en andraplats i tabellen. Se tabellen här
Segern mot Östra SK Jönköping satt stundtals långt inne, där bortalaget vann tredje perioden och även den totala skottstatistiken.

– Vi ska nog vara glada att vi möter Östra, hade vi mött något av topplagen hade vi nog inte kommit härifrån 10-6, säger tremålsskytten Kevin Björkström.

Mycket slarv från er sida, men ni vinner andra perioden och fixar till det för de vinner ju tredje perioden?

– Ja, det gör vi, vi rycker lite. Första ser inte bra ut, men andra första tolv ser bra ut och där avgörs matchen egentligen. Vi gör inget bra insats trots att vi vinner med 10-6, lite bitterljuvt.

Din fruktade kedja med bröderna Colling, ni har gjort 29 mål av 46 möjliga och totalt 51 poäng på sex matcher, allsvenskans hetaste trio?

– Ja det tycker jag. Det är nog vi tre och sen har Kalmarsund en bra förstakedja och en bra dag när allt stämmer så ser det väldigt lätt ut för oss. Såklart att vi är allsvenskans bästa lina, det är jag övertygad om.

Vinst och förlust om vartannat, ganska så övertygande, men vart är stabiliteten?

– För tillfället finns den inte. Vi har det väldigt stormigt i matcherna, även fast vi gjort många bra matcher så finns det dippar när vi släppt in motståndet. Vi har det lite för mycket upp och ned och det blir svårt att få en vinnande trend över tid.

På söndag möter de tabellnian Onyx IBK på hemmaplan och har chans till två raka segrar. Noterbart är det även att Adam Colling leder poängligan med 21 (!) poäng på sex spelade matcher.
 

 


Karlstad IBF-Östra SK Jönköping 10-6 (2-1, 5-1, 3-4)

Första perioden: 0-1 Markus Vadsten 1-1 Erik Nilsson-Allansson (K.Björkström) 2-1 Tom Colling (A.Colling).

Andra perioden: 3-1 Kevin Björkström (A.Colling) 3-2 Johan Niemi 4-2 Jesper Colling (S.Sjögren) 5-2 Simon Sjögren (A.Wedberg) 6-2 Erik Nilsson-Allansson (A.Colling) 7-2 Simon Sjögren (J.Colling).

Tredje perioden: 8-2 Kevin Björkström 8-3 Gustaf Ihrman 9-3 Kevin Björkström (A.Colling) 9-4 Ulrik Weidman 9-5 Gustaf Ihrman 10-5 Simon Sjögren 10-6 Daniel Pettersson.

Skott: 21-24 (6-8, 10-6, 5-10)

Publik: 273.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista