Helltons Ida Holm
Ida Holm var nöjd efter vinsten mot Drott hemma. Foto: Foto: Magnus Skoglund/Sveriges Radio
IF Hellton - HK Drott 24-21

Kämpaseger för Hellton

"Strongt av oss att lyckas vända"
1:38 min

Helltons unga lag jublade när slutsignalen ljöd i Sundsta sporthall. Segerreceptet för dagen stavades kämpaglöd och en storspelande målvakt.

– Det är strongt av oss att lyckas vända. Vi gör sex mål i första halvlek, men vinner ändå med 24-21. Det är en riktig krigarinsats, säger Ida Holm.

Publiken fick verkligen bevittna en match med två olika ansikten. Inledningsvis var spelet krampaktigt för hemmalaget. Drott kunde dra fördel av många straffkast och offensivt ville det sig inte alls för Hellton med många turnovers och missade skott. Motståndarna från Halmstad kunde bygga upp några bollars ledning och i pausen stod det 6-10. Endast sex gjorda mål i halvlek är inget som Ida Holm är nöjd med.

– Vi kommer till lägen, men vi slarvar och vi bränner mycket. Vi går lite mer för det i andra halvlek och det är det som är skillnaden i dag, säger Ida Holm.

Och fortsätter:

– När spelet inte riktigt fungerar som vi vill så får vi visa pannben istället och bara springa igenom. Det är bra att man kan ta till det med, säger hon.

Levande vägg i målet

Ida Holm och Emmy Hollsten Skogman bildade ännu en gång ett starkt mittblock, och bakom dem växte Nathalie Fernandez ut till en levande vägg. Nyförvärvet var matchens bästa spelare och parerade både straffar och frilägen, inte minst den sista kvarten. Det i kombination med många viljestarka genombrott framåt avgjorde till slut, inte minst från Lotta Kulju och Ida.

– Nathalie är helt otrolig i målet i dag. Det blir mycket tryggare för mig och Emmy i mitten när vi vet att vi har Nathalie där bak som gör det hon ska, det är väldigt skönt.

Hellton har inlett säsongen med två segrar hemma och lika många förluster borta. Nästa söndag väntar Spårvägen borta och Ida hoppas att samtliga pusselbitar kommer finnas på plats. 

– Har vi samma inställning som i dag, men samtidigt får till finliret och spelet så kommer vi ta poäng framöver, säger en hoppfull Ida Holm.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".