Anneli Larsson. Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.
Anneli Larsson, Värmlands Fotbollförbund. Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.

Värmlands fotbollförbund tar fram krisplan

Anneli Larsson, Värmlands fotbollförbund: Det var en smärre chock
3:05 min

Efter nyheten om att förra utvecklingschefen på Svenska fotbollförbundet, Gunilla Axén, utsatts för sextrakasserier ser nu också Värmlands fotbollförbund över sina rutiner.

Före detta landslagsstjärnan och anställda på svenska fotbollförbundet, Gunilla Axén, berättadehäromdagen om hur hon under sin tid som anställd på förbundet fick ta emot penisbilder från tidigare landslagsspelare.

Nyheten kom som en chock och reaktionerna har varit blandade. Tidigare ordförande för fotbollförbundet Lars-Åke Lagrell förklarade med att Gunilla Axén sökte hämnd och ställde sig mycket skeptisk till uppgifterna. 

Karl-Erik Nilsson, nuvarande ordförande för Svenska fotbollförbundet, vill inte recensera sina föregångare men säger att förbundet nu ska gå till botten med uppgifterna. 

Annelie Larsson, ordförande i Värmlands fotbollsförbund, OCH ledamot i Svenska fotbollförbundets styrelse, är chockad över uppgifterna som framkommit:

– Man tappade hakan. Det var en smärre chock. Hur i all världen har detta gått till och det kom som en blixt från klar himmel.

Anneli Larsson berättar att hon under alla år inom fotbollen inte hört några rykten, skvaller eller insinuationer om händelsen.

– I helgen bildades SvFF:s generalsekreterare Håkan Sjöstrand en grupp som ska se över själva händelsen och sedan frågan i allmänhet. 

Har fotbollen i Värmland varit förskonat från liknande händelser?

– Jag tror inte att någon arbetsplats kan svära sig fri från att något sådant händer. Vi känner inte till något här. Det har förekommit någon situation som vi tagit tag i.

Har ni någon plan?

– Just nu har vi ingen struktur för det och vi kommer att se över det.

När kommer en sådan plan att finnas?

– Jag skulle gissa att vi har en sådan i slutet av året, säger Anneli Larsson, ordförande i Värmlands fotbollförbund.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".