Per Gustavsson. Foto: Mari Stenström/Sveriges Radio.
Per Gustavsson. Foto: Mari Stenström/Sveriges Radio.

Per Gustavsson dubbelt Augustnominerad

3:59 min

Illustratören och författaren Per Gustavsson från Arvika är dubbelt Augustprisnominerad för böckerna "Om dagen tar slut" tillsammans med Lisa Hyder och "Den förskräckliga historien om lilla Hon" tillsammans med Lena Ollmark.

– Det här är jättestort. Augustpriset är det finaste man kan bli nominerad till, jag är enormt nöjd, säger Per Gustavsson till P4 Värmland

De nominerade i kategorin Årets svenska barn- och ungdomsbok är:

  • Lisa Hyder och Per Gustavsson "Om dagen tar slut".
  • Sara Lundberg "Fågeln i mig flyger vart den vill".
  • Elin Nilsson "Anrop från inre rymden".
  • Johanna Nilsson "För att väcka hon som drömmer".
  • Lena Ollmark och Per Gustavsson "Den förskräckliga historien om lilla Hon".
  • Johanna Thydell och Emma Adbåge "Dumma teckning!".

På Augustgalan den 27 november tillkännages vem som vinner priset i respektive kategori: Årets svenska skönlitterära bok, Årets svenska fackbok och Årets svenska barn-och ungdomsbok.

Värmlandsbördige Per Gustavsson är född 1962, bosatt och verksam i Stockholm. Han gick på Gustavus Primus målarskola 1980–1981 och Konstindustriskolan 1985–1989. Han har gjort en rad bilderböcker till andras och egna texter. Han har även bidragit med illustrationer till barnboksomslag, läromedel, tidningar och serier. Sedan 2012 sitter han på stol nr 1 i Svenska barnboksakademin (Källa: Wikipedia).

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista