Emma Dahlström med sin silvermedalj i slopestyle på freestyle-VM.
Emma Dahlström med sin silvermedalj i slopestyle på freestyle-VM. Foto: JAVIER SORIANO

Emmas glädjebesked efter nya fystester

1:30 min

OS-hoppet Emma Dahlström är på väg tillbaka efter skadan i våras. Nya fystester på Bosön denna vecka visar positiva resultat.

Freeski-stjärnan Emma Dahlström slet av korsbandet i april, bara veckor efter VM-silvret. Det har varit några tunga månader för Torsbys stora stjärna

I början av oktober visade knätester att hon kunde börja åka skidor igen, lite försiktigt. Den här veckan har SOK:s fystester på Bosön också visat att Emma Dahlström är i god form.

– Nu är det bra. Det har gått lite mer än sex månader och jag har gjort ett styrketest som visade väldigt positivt. Explosiviteten är tillbaka och baksida lår är nästan tillbaka helt, det var över förväntan. Och nu på Bosön har jag gjort en massa tester och det har gett resultat att ha hängt på gymmet i ett halvår, säger Emma Dahlström till Radiosporten.

Vad visar resultaten?

– Det var många personbästan, så det var kul, säger hon.

Men än så länge är Emma Dahlström ändå långt från tävlingsredo. Hon hoppas kunna tävla igen i december.

- Ganska långt ifrån. Det som fattas är själva åkningen, så jag hoppas nu att knät gör som jag vill och håller hela vägen, säger hon.

Hon är fortfarande inte uttagen till OS, trots VM-silvret i våras. SOK vill se ett topp-åtta-resultat i världscupen under den här säsongen. Det är bråttom för Emma Dahlström att nå storform igen.

– Drömmen hade varit att komma tillbaka nu i november och kunna tävla i december, men det vet jag är ganska tajt. Så plan B är att köra i januari, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista